4 zonnebrillentrends voor mannen

Zonnebrillen zijn er lang niet meer alleen om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Ze dienen vaak als een perfecte accessoire om een outfit mee af te maken.

De Wayfarer
Door Ray Ban werd de Wayfarer een ware trend in de jaren ’50. Door de jaren heen kwam het model af en toe weer terug in het modebeeld. Afgelopen zomer maakte de Wayfarer zijn comeback in verschillende modeshows. De bril wordt gedragen met een licht montuur of lichte glazen.

Het ronde montuur
Dit model was een enorme rage in de jaren ’20 en ’30. Vanaf toen werden zonnebrillen niet meer alleen ter bescherming gekocht, maar ook als modeaccessoire. Deze veelzijdige bril kan op alle gelegenheden gedragen worden, van formeel tot casual.

De Aviator
De bekende pilotenbril werd ooit ontworpen door Bausch & Lomb. Dit originele model wordt nu verkocht als de Ray Ban Aviator, al zijn er verschillende fabrikanten die de pilotenbril ook produceren. Ze worden gekenmerkt door de donkere, meestal reflecterende glazen die ongeveer drie keer zo groot zijn als het oog zelf. Ze hebben dunne metalen frames met een dubbele of driedubbele brug.

De spiegelglazen
Dit is een bril apart. De glazen zijn zo reflecterend dat mensen om je heen ze kunnen gebruiken als spiegel. De spiegelglazen komen voor in alle kleuren. De bril trekt veel aandacht en de drager krijgt automatisch een zelfverzekerde en tegelijkertijd mysterieuze uitstraling.

Bron foto: GQ

Opmerkingen

opmerkingen

Tags from the story
Written By
More from Laura

Tip: foundation op de bril voorkomen

Brildragers die gebruik maken van foundation hebben vaak het probleem dat de...
Read More

Geef een reactie