The Spirit of Ecstasy

Misschien herken je dit beeldje wel. Hij siert sinds jaar er dag op de voorkant van elke Rolls Royce. De mascotte is een ontwerp van Charles Sykes, en is gebaseerd op actrice en model Eleanor Thornton (1880-1915). Het beeldje stelt een vrouw voor die voorover buigt met haar armen naar achteren gestrekt, daarbij waaiert haar kleding uit, het lijkt erop dat ze vleugels heeft.

De allereerste Rolls-Royce-modellen hadden geen mascotte, wel het bekende logo. Dit was voor veel kopers niet voldoende en vanaf 1910 werd elk model standaard uitgerust met een ‘Spirit of Ecstacy’. Dit kwam omdat Rolls-Royce vaststelde dat klanten een eigen mascotte aanbrachten.

De Spirit of Ecstacy, ook wel ‘Emily’, ‘Silver-Lady’ of ‘Flying Lady’, was de persoonlijke mascotte van John Walter Edward Scott-Montagu en staat symbool voor een geheime liefde tussen hem en zijn maîtresse Eleonora Thornton.

 

Opmerkingen

opmerkingen

Tags from the story
Written By
More from Laura

Skatepark bij Venice Beach

Foto van de dag   Vandaag vonden wij dit mooie plaatje en...
Read More

Geef een reactie