Welke film moet je absoluut gaan zien de komende tijd?

ROONEY MARA and CATE BLANCHETT star in CAROL

Imdb is een ratingsite waarop mensen uit alle landen van de wereld hun cijfers geven voor films en tv-series. Over het algemeen genomen komt daar een tamelijk betrouwbaar oordeel uit. Slecht weinig films scoren een cijfer boven de 7. Brilservice Magazine selecteerde de nieuwste films die daar boven scoorde.

Bridge_of_Spies_poster

Film: Bridge of spies
Cijfer: 7,9 – Imdb

In de nieuwe Steven Spielberg-film Bridge of Spies speelt acteur Tom Hanks een advocaat in de koude oorlog die zijn land moet redden en een Amerikaanse pilot moet zien vrij te krijgen.

Nadat in 1960 een geheime vliegmissie van het Amerikaanse leger mislukt neemt het Russische leger een piloot gevangen. De Russen bieden aan hem te ruilen tegen een Russische spion die gevangenzit in de VS. De CIA vraagt vervolgens advocaat James B. Donovan (Tom Hanks) de ruil juridisch te begeleiden. Hierdoor haalt James zich de woede van heel Amerika op de hals. Lukt het hem om deze ruil tot een goed einde te brengen en een Derde Wereldoorlog te voorkomen?

 

 

carolposter

Film: Carol
Cijfer: 7,8 – imdb

Carol is een Brits-Amerikaans film uit 2015, geregisseerd door Todd Haynes en gebaseerd op de roman The Price of Salt (ook wel gepubliceerd als Carol) uit 1953 van Patricia Highsmith. De film ging in première op 17 mei op het Filmfestival van Cannes.
New York, 1952 en Carol (Cate Blanchett), een elegante rijke en getrouwde vrouw gaat in een warenhuis op de vooravond van Kerstmis op zoek naar een cadeau voor haar dochter. Daar ontmoet ze Therese (Rooney Mara), een meisje van in de twintig die in het warenhuis werkt. Therese verlangt naar een ander leven en omdat ze beiden alleen zijn met Kerstmis, stelt Carol haar voor samen een geïmproviseerde reis te maken naar het midden van Amerika. Ze worden verliefd op elkaar en beginnen een relatie. Carol zit echter gevangen in een liefdeloos huwelijk en is bang om de voogdij van haar dochter kwijt te geraken bij een echtscheiding.

Youth_posterFilm: Youth
Cijfer: 7,5 – imdb

Fred en Mick zijn twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Verraden je ogen je gezondheid?

De iris, het gekleurde deel van je oog, kan je aanleg voorspellen...
Read More