Wist je dat…

…Veel mensen denken dat blauw de meest voorkomende oogkleur is? Vergissing. Bruin is de meest voorkomende kleur, gevolgd door blauw. Groen is de meest zeldzame oogkleur. Bruine ogen gaan meestal ook samen met bruin of zwart haar. Ongeveer 2,2 procent van de wereldbevolking (zo’n 150 miljoen mensen) heeft blauwe ogen. Groene ogen worden wel eens gerelateerd aan blond of rood haar. Maar ook mensen met donker haar hebben groene ogen. De kleur van het oog wordt in hoge mate bepaald door de hoeveelheid pigment (melanine). Mensen met bruine ogen beschikken over grote hoeveelheden melanine (hoofdzakelijk eumelanine).

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Voorkom myopie (bijziendheid) bij je kind!

Myopie, ook wel bijziendheid neemt bij kinderen in Nederland enorm toe. Ze...
Read More