Gouden 20 meterregel voor gezonde ogen

In je vrije tijd is het belangrijk om goed voor je ogen te zorgen. We kijken namelijk steeds meer televisie en gebruiken vaak laptops of tablets die beschikken over een fel belichtend beeldscherm. Voor je ogen is kijken naar zulke schermen een intensieve klus. Houd daarom de 20/20/20 regel ingedachte; om de 20 minuten, 20 seconden lang, 20 meter ver kijken zodat je ogen weer tot rust komen.

Er zijn ook andere symptomen die aangeven dat je een pauze moet inlassen. Denk aan: wazig zien, dubbel zien, oogirritatie, hoofdpijn of nek/rugpijn. Deze signalen zijn niet ernstig en kunnen hersteld worden met een kijkpauze.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Dolce&Gabbana

Caraïbisch geluk voor Dolce&Gabbana. Opmerkingen opmerkingen
Read More