Lentekriebels

Voor mensen met hooikoorts begint het weer te kriebelen. De lente. 3 tips om minder last te hebben!

1. Draag een afsluitende zonnebril
Een goede zonnebril beschermt ogen tegen schadelijke UV-straling en zorgt voor een prettiger en rustiger beeld. Als je ervoor zorgt dat je bril de ogen goed afsluit, komen er ook minder pollen in je ogen. Mocht je echt zwaar last hebben van hooikoorts, kun je ook een kappenbril aanschaffen. Een kappenbril sluit je ogen echt volledig af.

2. Draag daglenzen naast je gewone lenzen
Daglenzen zijn extra dun waardoor ze de ogen minder belasten. Pak daarnaast iedere dag een schone set lenzen (dus zonder pollen). Daglenzen zijn ook ideaal voor vakantie of een weekendje weg, je hebt er geen aparte vloeistof voor nodig en ze zijn prima af te wisselen met je gebruikelijke lenzen of bril.

3. Draag vaker je bril
Als je je ogen iets vaker rust gunt door een bril op te zetten, heb je ook minder problemen met je lenzen. Zorg wel dat je bril van de juiste sterkte is in combinatie met je lenzen, anders verwissel je het ene probleem voor het andere.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Chill

Je ontvangt nu een cadeaubon t.w.v. 100 euro bij de aankoop van...
Read More