Je hebt tranende en branderige ogen, wat doe je?

Mensen met hooikoorts hebben in het voorjaar en de zomer vaak last van tranende en branderige ogen. Dat komt omdat antistoffen tegen pollen niet alleen in de neus worden gevormd, maar ook in je ogen. Daarbij komt histamine vrij. Die zorgt voor tranende of branderige ogen. Om oogklachten zoveel mogelijk te voorkomen is het dragen van een zonnebril op echte hooikoortsdagen aan te bevelen. Wrijf bovendien zo min mogelijk in je ogen; wrijven zal de hooikoortsklachten alleen maar verergeren omdat je het stuifmeel op je ogen en aan je handen dan alleen maar verder verspreidt. Als je door hooikoorts last hebt van tranende of branderige ogen kun je beter een nat washandje gebruiken om je ogen schoon te houden.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from Anouk

Jouw favoriete Disney figuur met bril!

Iedereen wilde vroeger met een knap Disney figuur trouwen. Nu zijn we...
Read More