Wereldwijde snelle groei aantal blinde mensen

Geen goed bericht, maar wel een schrijnende ontwikkeling. Tegen 2050, over iets meer dan dertig jaar, zullen 115 miljoen mensen op aarde (dat is de bevolking van Nederland, België en Duitsland bij elkaar opgeteld) blind zijn. Dat meldt de wetenschappelijke site Scientias.nl op basis van een Brits onderzoek.

Uit dit onderzoek blijkt dat in 2015 0,16 procent van de mannen en 0,23 procent van de vrouwen blind is. Het gaat om zo’n 36 miljoen mensen, waarvan het grootste deel in ontwikkelingslanden woont zoals Azië en Afrika. Zo blijkt het aantal mensen met blindheid tussen 1990 en 2015 te zijn toegenomen van 30,6 miljoen naar 36 miljoen. Het aantal mensen met matige tot ernstige oogproblemen is in die periode gestegen van 160 naar 217 miljoen. Deze ontwikkeling is voornamelijk te danken aan de vergrijzing. Mensen worden ouder en de bevolking neemt toe waardoor het aantal mensen met oogproblemen ook groeit.

De voorspelling van 115 miljoen blinde mensen in 2050 wordt gedaan op basis van de groei van de bevolking, de vergrijzing en de ontwikkelingen die modellen hebben laten zien van 1990 tot en met 2015. Die lijn wordt doorgetrokken. Als de behandelingen niet verbeterd worden zouden tegen die tijd 588 miljoen mensen kampen met matige tot ernstige gezichtsproblemen.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

De nieuwste herfst/winter trends – Calvin Klein

Elk seizoen zijn er weer tientallen brillentrends om uit te kiezen. Ieder...
Read More