Slecht zien van kinderen leidt tot levensgevaarlijke situaties

Veilige Verkeer Neerland zocht uit dat 25 procent van de vaders en moeders met kinderen in de leeftijd tussen nul en twaalf jaar de ogen van hun kinderen nog nooit heeft laten controleren. Tegelijkertijd is bekend dat bij 30 procent van de kinderen die wel wordt gecontroleerd een oogafwijking is aangetoond. Die afwijkingen waren verschillend van aard en liepen uiteen van scheelzien tot bijziendheid tot verziendheid en een lui oog. Vanwege het grote belang van de veiligheid op straat en de ontwikkeling van het kind, is Veilig Verkeer Nederland de campagne gestart: Zomer Oog Check. Volgens Ronald Stomphorst van deze organisatie is dat noodzaak: “Slecht zicht bij kinderen in combinatie met weinig ervaring in het verkeer zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Daarom is controleren ongelooflijk belangrijk.”

Een keer per jaar de ogen controleren is ideaal. Dat zeggen zowel opticiens, optometristen als oogartsen. Doe je mee aan de Zomer Oog Check? Maak een afspraak bij de EyeCare opticien in de buurt.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Actie: Zeiss Drivesafe

Binnenkort gaat bij Brilservice de Zeiss Drivesafe-actie van start (waarover later deze...
Read More