Hoe kom je van je wallen af?

Eerst een misverstand uit weg ruimen. Er is namelijk een verschil tussen donkere kringen en wallen. Eerstgenoemde zijn blauwgrijze verkleuringen onder het oog en laatgenoemde zijn een verdikking onder het oog. Elk kent een aparte methode om het aan te pakken.

Kringen onder de ogen: 

Hoe krijg je ze?

  • Door slaaptekort. Dus na een nachtje doorzakken of door chronisch slaapgebrek.
  • Ook een gebrek aan vitamine C en E en een te kort aan vocht kunnen kringen veroorzaken.
  • Je lichaam moet extra cortisone aanmaken, wat op zijn beurt collageen afbreekt. Hierdoor wordt de huid onder onze ogen dunner, en zijn de onderliggende bloedvaatjes beter te zien. Bovendien zorgt het er ook voor dat die bloedvaten zich verwijden, waardoor ze nog eens extra gaan opvallen.
  • Wallen zijn vooral erfelijk bepaald, je hebt ze te danken aan vocht- of een vetophoping onder het oog.

Hoe kom je ervan af?

Doe eerst de test. Kijk in een spiegel en druk met je wijsvinger een paar seconden op de donkere kring onder je oog. Haal je vinger daarna weg en kijk naar de kleur van je huid. Is die eventjes wit? Dan heb je waarschijnlijk last van bloedophopingen onder het oog. Blijft het donker? Dan heb je hyperpigmentatie.

Remedie donkere kringen:

  • Slaap lekker. Kruip een halfuurtje vroeger onder je dekbed.
  • Naast een betere nachtrust kan een oogcrème met lichtreflecterende deeltjes de kringen optisch al een stuk minder opvallend maken.
  • Probeer ook om tijdens het aanbrengen van de oogcrème de onderoogleden zachtjes te masseren. Door de crème zachtjes kloppend aan te brengen, stimuleer je namelijk de doorbloeding.
  • Donkere kringen dankzij hyperpigmentatie komen vooral voor bij mensen met een donkere huid. In dit geval heb je last van paarsblauwe kringen omdat de onderoogleden te veel pigmentatie hebben. In dit geval zal een uurtje slaap meer of minder weinig effect hebben en heb je meer baat bij een goede oogcrème. Je kiest dan ook best voor producten op basis van retinol of vitamine K.

Wallen

Heb je een verdikking onder het oog? Proberen dan het vocht af te drijven met een massage en breng een oogcrème aan op basis van cafeïne, dat heeft een vocht afdrijvende werking.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Adembenemend

In twee minuut en zeventien seconden langs de mooiste plekken op aarde....
Read More