Gezichtsvermogen in de wereld neemt snel af

Onderzoekers van de Anglia Ruskin University in Groot-Brittannië luidden de noodklok over de groei van het aantal blinden en slechtzienden in de komende 33 jaar. Hun voorspelling is dat het aantal mensen met blindheid tegen 2050 zelfs gestegen kan zijn naar 115 miljoen. In datzelfde jaar zouden 588 miljoen mensen kampen met matige tot ernstige oogproblemen. Ter vergelijking in 2015 telde men 36 miljoen blinden mensen en 217 miljoen burgers met matige tot ernstige oogproblemen. De stijging in de komende jaren is terug te leiden naar de vergrijzing in de wereld. De meeste oogproblemen zijn het resultaat van veroudering en omdat de wereldbevolking alleen maar groeit en vergrijst, neemt het aantal mensen met oogproblemen dus toe.

Onderzoeker Rupert Bourne: “Zelfs een milde afname van het gezichtsvermogen kan een significante impact hebben op het leven van een persoon,” vertelt onderzoeker Rupert Bourne. Zo kan iemand bijvoorbeeld zijn rijbewijs en een stukje onafhankelijkheid kwijtraken. “Nu het aantal mensen met een verminderd gezichtsvermogen snel toeneemt, moeten we in actie komen en onze huidige inspanningen op het gebied van behandelingen op een wereldwijd, regionaal en landelijk niveau opschalen. Investeren in deze behandelingen heeft eerder grote voordelen opgeleverd, waaronder een betere kwaliteit van leven, maar ook economische voordelen, omdat mensen kunnen blijven werken.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Wist je dat…

Leuke weetjes over het oog: – Een menselijk oog bestaat uit 200...
Read More