Drie blinde broers zien elkaar voor het eerst

Met behulp van camerabrillen waarmee ze real-time informatie ontvangen over wat ze zien, kunnen drie blinde broers voor het eerst ‘kijken’.

De 18-jarige drieling uit de Amerikaanse staat Virginia heeft de brillen gekregen van Aira: een bedrijf dat slimme brillen ontwikkelt voor blinden en slechtzienden. De brillen zijn voorzien van een camera die een videostream doorstuurt naar een Aira-medewerker die vervolgens live via de telefoon over de omgeving vertelt, zo meldt The Washington Post.

Aira heeft een netwerk van honderd medewerkers in de Verenigde Staten die vanaf elke locatie de blinden kunnen assisteren. Zo wordt Nick Cantos, één van de drie broers, bijgestaan door Erin Cater, die 4.300 kilometer verderop zit. Ook kan Nick vragen stellen aan Erin Cater, bijvoorbeeld over het vloeroppervlak waarop hij loopt. “Zijn het keien?”, vraagt hij aan Cater.

Maandabonnement
Aira werd begin 2015 opgericht door Suman Kanuganti, die een vriend heeft die zijn zicht is kwijtgeraakt. In april lanceerde Aira zijn dienst. Een maandabonnement kost minimaal 89 dollar. In ruil daarvoor krijgen gebruikers honderd minuten met een assistent die vertelt wat ze zien. Inmiddels heeft de dienst volgens Kanuganti honderden gebruikers.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

3 jaar zeker bij EyeCare

Wist je dat je, als je kiest voor een 3 jaar zeker...
Read More