Kerstkrakers

A Christmas Carol
Überklassieker gebaseerd op het boek van Charles Dickens dat hij in 1843 schreef. Het is het verhaal over de oude verbitterde Scrooge, die dankzij drie geesten langzamerhand een beter persoon wordt. De laatste versie stamt uit 2009 waarin Jim Carrey de hoofdrol speelt.

The Nightmare Before Christmas
Halloween en Kerstmis komen in deze film samen. Maar ook de liefde.

The Holiday
Romantische komedie mét Jude Law. De woningruil van Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) levert de beide vrouwen een romance op om bij weg te tisuen.

The Polar Express
Tom Hanks speelt de hoofdrol in dit verhaal waarbij een jongen op kerstavond niet in slaap kan komen. Op het moment dat hij een trein voorbij hoort razen begint het avontuur.

The Grinch
Kerstmis is het belangrijkste feest van het jaar in het dorpje van de ‘Who’s.’ Grinch is één van hen, maar hij heeft zich al lang geleden afgezonderd van de andere bewoners. De kleine Who Cindy Lou ontdekt dat dit wezen ook een hart heeft. Daarna ontspint zich een kerstachtig avontuur.

Love Actually
Tissue-trekker Love Actually met Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Emma Thompson… Kan het beter? Verschillende verhalen vloeiend in deze film samen: Van de Britse premier die verliefd wordt op zijn dienstmeisje, via de bedrogen man die afreist naar Frankrijk en de jongen die verliefd wordt op de vrouw van zijn beste vriend.

Home Alone
De films uit deze serie kun je blijven zien. Als de kleine maar slimme Kevin, gespeeld door Macaulay Culkin, alleen thuis is tijdens de Kerst, moet hij een stel inbrekers zien tegen te houden. Met slimme listen misleidt hij het drietal.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from Anouk

Wist je dat…

…Veel mensen denken dat blauw de meest voorkomende oogkleur is? Vergissing. Bruin...
Read More