Je kan nu al last krijgen van hooikoorts

Je hoeft de schuld niet te geven aan de regen, de mist en de onbehaaglijke temperaturen Het is in elk geval helemaal niet de reden dat je snottert en niest. Je kunt last hebben van een vroege hooikoortsaanval.

Meestal spelen hooikoortsklachten op in het voorjaar. De wereld staat dan in bloei en pollen krijgen de kans om rond te zweven. Toch is het dit jaar niet gek als je rond de kerstdagen last krijgt van hooikoortsklachten. Bioloog Arnold van Vliet van de Universiteit van Wageningen legt dat dit kan komen door de hazelaar. Doordat oktober en november dit jaar warme maanden waren, heeft de hazelaar de kans gekregen om extreem vroeg te bloeien. “Die zeer warme periode volgde op een vrij koude september,” legt Arnold van Vliet uit. “De kou van een maand geleden (sneeuw/vorst) kan de struiken ‘gereset’ hebben, waardoor de zeer hoge temperaturen tot een zeer vroege bloei leiden.” Naar schatting zijn maar liefst een miljoen hooikoortspatiënten gevoelig voor de hazelaar.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Blind aan één oog door gamen

In China is een meisje aan één oog blind geworden omdat ze...
Read More