Bril analyseert emoties blinde

Volgens Bright.nl analyseert deze bril de emoties van iemand die blind is. De Emotion Whisperer fluistert slechtzienden in wat de lichaamstaal is van hun gesprekpartner. Simon Dogger bouwde de bril met een app voor zijn studie aan de Design Academy in Eindhoven. Zolang de gebruiker een telefoon in zijn hand houdt, voelt hij door middel van trilsignalen of je hem aankijkt, blij of boos bent of in de maling neemt.  Dat doet de bril door met een ingebouwde camera mimiek en lichaamshouding te registreren. Van een getrokken wenkbrauw via een bedachtzaam lachje tot een uitdagende blik. Deze registraties stuurt de camera door naar de emotie-herkenningsapp.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Dior – Autumn/Winter

Onheilspellend, maar mooi, deze film met een nieuwe set Dior-zonnebrillen. Welke vind...
Read More