De kleur van je ogen verraad je persoonlijkheid

Wetenschappers van de Orebro Universiteit in Zweden zijn erachter gekomen dat de kleur van je ogen ook echt iets zegt over je persoonlijkheid. “Ogen hebben een sterke link met de hersenen. Ze vormen in feiten het zichtbare deel van je hersenen.”

Donkerbruin/zwart
Heb jij donkerbruine ogen? Dan behoor je tot meerderheid in de wereld. De meeste mensen hebben namelijk bruine of zwarte ogen. Volgens de Zweedse onderzoekers worden deze mensen met het meest gezien als geboren leiders, ook veel vaker dan mensen met een andere kleur ogen als een tikkeltje mysterieus ervaren. Mensen met bruine ogen, zo komt naar voren uit de studie, drinken eveneens minder alcohol. Nog twee interessante weetjes: als je bruine ogen hebt, beschik je over meer aanleg voor die sporten waarbij je doelen moet raken (zoals tennis) en je het liefst langer uit.

Lichter bruin
Wanneer je deze kleur ogen hebt, wordt je door andere mensen beschouwd als loyaal, betrouwbaar, respectvol en vriendelijk. Maar zeker niet onderdanig. Mensen met deze kleur ogen slapen gemiddeld twee uur minder dan mensen met lichtere ogen, en hun slaapcyclus is ook minder goed. Ook is gebleken dat mensen met bruine ogen ’s ochtends moeilijker uit bed komen.

Blauw
Mensen met blauwe ogen worden gezien als slim en vriendelijk. Ze zijn energiek en hebben vaak lange relaties. Maar wat ze het liefste doen, is anderen blij maken. Ze hebben alles over voor vriendschap, en dat wordt door anderen gewaardeerd. Ook zijn ze observerend en extrovert. Mensen met blauwe ogen kunnen beter tegen de pijn en stress bij een bevalling dan mensen met donkere ogen.

Grijs
Heb je grijze ogen? Zeldzaam? Omdat ze een variant vormen op blauwe ogen, komen veel eigenschappen overeen met mensen met deze kleur ogen. Daarbovenop willen mensen met grijze ogen graag in balans zijn en passen zich ook makkelijk aan aan de mensen om zich heen. Liefde en romantiek nemen ze erg serieus.

Groen
Gefeliciteerd! Met groene ogen ben je een geluksvogel. Je wordt gezien als sexy, verleidelijk en mysterieus. Je bent bovendien intelligent, nieuwsgierig, en altijd in om nieuwe dingen uit te proberen. Mensen met groene ogen zijn geïnteresseerd en gepassioneerd in veel verschillende dingen.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Meet CAZAL

Cari Zalloni (1937 – 2012) ontwierp brillen die cult werden in de...
Read More