Zo laat je met een bril je ogen nog meer spreken!

Als je een bril draagt wordt de focus gelegd op je ogen. Een enorm voordeel! Door slimme make-upaccenten te zetten, laat je jouw ogen nog meer spreken! Probeer maar!

Voor je begint, eerst een vraag: heb je een bril om veraf beter te kunnen zien (- glazen) of voor dichtbij (+ glazen). Laatstgenoemde vergroten je ogen (denk aan Freek de Jonge) en eerstgenoemde verkleinen je ogen (denk aan Jan-Peter Balkenende)

Heb je glazen die je ogen groter maken? 
Dan moet je rond je ogen uiterst zorgvuldig te werk gaan. Foutjes die je maakt, worden namelijk uitvergroot. Ze vallen daardoor extra op. Datzelfde geldt voor L wallen onder je ogen. Zorg voor een extra concealer onder je ogen. Hierdoor worden eventuele zwarte manen of theezakjes onder je ogen kleiner.

Heb glazen die verkleinen? 
Door de verkleining in het glas worden je ogen kleiner. Als je dan een heftige oogschaduw aanbrengt, krijg je hele kleine ogen.

Gebruik je wenkbrauwen
Je gezicht krijgt haar expressie voor een belangrijk deel van de vorm van je wenkbrauwen. Je montuur moet dus passen bij je wenkbrauwen. Daardoor word je gezicht een geheel. Het is ook verstandig om het montuur boven je wenkbrauwen te laten uitkomen. Teken je je wenkbrauwen bij? Zet dan stevig aan. Dit voorkomt een strenge uitstraling.

Meer of minder kleur?
Heb je een montuur met veel kleur? Gebruik dan zoveel mogelijk neutrale oogmake-up kleuren te gebruiken voor jouw oogmake-up. Precies andersom werkt het als jouw bril neutrale kleuren heeft. Wanneer je een bril met strepen, stippen of een ander leuke printje draagt, staat het mooi om de kleur van je oogschaduw hierop aan te passen.

Extra laagje lippenstift
Draag je een breder montuur, dan is het mooi om een extra laagje lippenstift aan te brengen. Is niet Lolita-achtig! Het zorgt ervoor dat de focus niet alleen op jouw bril ligt, maar ook op je mooie gezicht.

Fixeer je foundation
Niet makkelijk voor een brillendrager. Je krijgt door het dragen van je bril een lijntje op en langs jouw neus. Fixeer daarom je foundation te fixeren met een fixing spray. Je kan ook een primer gebruiken en na het aanbrengen van de foundation je neus extra afpoederen.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Dolce&Gabbana

Hysterisch mooi Hong Kong met Dolce&Gabbana. Opmerkingen opmerkingen
Read More