Lente!

Vandaag is het dan zover: eindelijk lente! Dat betekent eindelijk minder lagen kleren, hogere temperaturen en langer dagen. Maar helaas steken nu ook de hooikoorts verschijnselen weer de kop op. Prikkende ogen, een lopende neus.. vooral wanneer je een bril of lenzen draagt kan dit extra vervelend zijn. We geven je wat tips!

Zonnebril
Ga je naar buiten? Draag dan een zonnebril die goed om je ogen heen sluit. Pollen kunnen ook via bijvoorbeeld je handen je ogen binnenkomen, dus was ze regelmatig! Een beetje vaseline rondom je ogen kan helpen tegen de prikkeling.

Jeuk
Jeukende ogen is ook een bekende klacht bij hooikoorts. probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven, ook weer om te voorkomen dat de pollen op deze manier je ogen binnen komen. Ook voorkom je hiermee irritaties, ontstekingen en rode ogen. Een koud washandje op je ogen kan voor wat verlichting zorgen, en ook oogdruppels kun je hiervoor gebruiken.

Daglenzen
Draag je lenzen? Probeer tijdens het hooikoortsseizoen eens daglenzen! Op deze manier krijgen je lenzen geen kans om stuifmeel te verzamelen of dicht te slibben.

Bed verschonen
Ook in je bed kunnen zich pollen verzamelen, verschoon je bed dus regelmatig!

www.zienrs.nl
www. hooikoorts.com

 

 

 

 

Opmerkingen

opmerkingen

Tags from the story
, , , , , , ,
Written By
More from Anouk

Wist je dat…

Een zonnebril met polariserende glazen veel beter werkt voor je ogen dan...
Read More