In het nieuws: is wimperserum wel veilig voor je ogen?

Welke vrouw wil het nou niet: volle, lange wimpers, zonder in de weer te hoeven met wimperextensions of plakwimpers. Dit kun je bereiken door het smeren van een wimperserum, maar hoe veilig is het gebruik hiervan eigenlijk? 

Eerder deze week kwam dit onderwerp al aan bod in Editie NL, waar Lotte Hoppen vertelde dat ze door het gebruik van wimperextensions al haar eigen wimpers was verloren. Wimperserum bleek hier dé oplossing voor. Haar wimpers zijn zelfs de helft langer geworden dan dat ze van nature waren. Ze heeft geen last van irritaties aan haar ogen: ideaal. Echter is dit bij een vriendin van haar wél het geval.

Volgens oogarts Richard Zegers van het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist is dit ook niet zo gek. “Mensen weten vaak niet dat het werkend bestanddeel van het serum een medicijn is, en dat het dus ook bijwerkingen kan hebben.”

Het wimperserum werd ontdekt nadat een medicijn, dat wordt gebruikt door mensen met glaucoom, als bijwerking bleek te hebben dat wimpers ervan gingen groeien. Er is toen besloten om van dat bestandsdeel een commercieel product te maken.

Zegers geeft ook aan, dat het serum je wimpers niet alleen laat groeien, maar je er ook pigmentvlekken van kunt krijgen op je ooglid. Ook kwam het voor dat dames met groene of blauwe ogen,  een bruine verkleuring op hun oog kregen, wat zelfs blijvend was. “Omdat mensen vaak niet weten dat het een medicijn is met mogelijke bijwerkingen vind ik dat er een waarschuwing of duidelijke bijsluiter bij moet komen. Dan kan de consument veel bewuster beslissen of hij het wel of niet koopt.” Dokter Zegers zou graag zien dat er een duidelijke bijsluiter komt waarin de bijwerkingen vermeld worden.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Dolce&Gabbana komt met zonnebrillen voor de rich & famous

Alsof je naar een collectie uiterst kostbare kroonjuwelen kijkt. Dat effect sorteert...
Read More