Waarom een reservebril zo handig is

Als we op vakantie gaan, zijn we altijd bang dat we iets vergeten. Als dat je tandenborstel of een extra t-shirt is, dan is er geen man over boord, deze producten kun je overal kopen. Maar ben je je reservebril vergeten, dan kan dit je wel de nodige stress opleveren.

Verplicht

Wist je dat meenemen van een reservebril in de auto in sommige landen verplicht is? In landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk worden regelmatig boetes uitgeschreven aan automobilisten die geen reservebril bij zich hebben. Ben je je bril of lenzen kwijt of vergeten en ga je toch achter het stuur zitten, brengt dit je rijvaardigheid in gevaar.

Je bril kwijt raken of er op gaan zitten: een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet verplicht, maar een reservebril is ook handig bij een dagje strand, een festival of een plek waar je simpelweg niet zo snel een nieuwe bril kunt aanschaffen.

Toch vergeetachtig? EyeCare geeft een paar tips:

  • Maak als je op vakantie gaat, altijd een inpaklijst. Schrijf hier gedetailleerd op, wat je allemaal nodig hebt. Tijdens het inpakken, streep je alles af wat in de koffer gaat. De reservebril staat bovenaan!
  • Laat je ogen voor je vakantie nog eens opmeten en neem het kaartje waarop je sterkte is aangegeven, mee naar je bestemming. Mocht er toch iets met je bril gebeuren en je bent je reservebril alsnog vergeten, dan weet je in ieder geval welke sterkte je nodig hebt voor een nieuw exemplaar.
  • Zorg voor een vaste plek voor je reservebril in je tas of koffer. Als je hier een gewoonte van maakt, zal het je sneller opvallen als hij er een keer niét in zit.

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Dior

Welkom in de tuin van Dior. https://www.youtube.com/watch?v=41bn3Q_7js4 Opmerkingen opmerkingen
Read More