Deze dingen begrijp je alleen als je lenzen draagt

Lenzen zijn een fantastische uitvinding! Je zou niet weten wat je zonder ze zou moeten, maar soms.. zijn er wat irritaties! Ergernissen die je alleen begrijpt als je zelf lensdragend bent. Herken jij jezelf in de volgende punten?

Even je bril op zetten.. of toch niet?
Uit automatisme grijp jij naar je bril. Maar als je hem opzet, merk je meteen dat je er juist níet beter van gaat zien. Oeps, je had je lenzen nog in! Geen probleem, het zorgt vooral voor een binnenpretje!

Iets in je oog
Een ‘vuiltje’ in je oog hebben is voor niemand fijn, maar als je lenzen in hebt, irriteert het nóg meer! Dit is echter makkelijk op te lossen door je lens even uit te doen, je oog te druppelen en hem weer in je te doen. Let wel op dat je dit met schone handen doet! Wen jezelf aan om altijd een (mini) flesje lenzenvloeistof bij je te hebben.

Lens kwijt!
Lenzen zijn klein en in je ogen zie je ze bijna niet zitten, dat is het voordeel ervan. Maar soms ben je je lenzen gewoon kwijt en dat is alles behalve prettig. Zitten ze nou in je oog, of heb je ze al uit gedaan? Je bent in staat om op de gekste plekken te kijken. Probeer even een paar momenten terug te denken in je hoofd, grote kans dat je het je weer herinnert of denkt dat je ze nog voelt zitten. Toch niet zeker? Ga dan even naar de opticien om te laten checken of je lenzen niet per ongeluk in je ooghoek verstopt zitten.

In slaap vallen met je lenzen nog in
‘s Avonds hoort het uitdoen van je lenzen bij je slaap ritueel. Toch komt het soms voor dat je, bijvoorbeeld in het weekend even een dutje doet en er niet aan hebt gedacht je lenzen uit te doen, of je bent simpelweg zo moe dat je het helemaal vergeten bent. Je wordt vervolgens wakker met brandende, geïrriteerde ogen, je krijgt ze zelfs lastig open. Je ogen hebben minder zuurstof gehad waardoor het lijkt alsof je lenzen vastgeplakt zitten. Wacht even met ze eruit te halen! Je kunt het beste extra veel lenzenvloeistof druppelen en een paar minuten wachten. Op die manier neemt de contactlens vloeistof op. Daarna kun je voelen of de lenzen al losser op je oog zitten. Zo ja, haal ze er dan uit. Zo niet, nog meer druppelen.

Waar is mijn bril?
Lekker je lenzen uit! Maar, waar is je bril? Geen idee! Hopelijk zie je nog net genoeg om je bril te vinden. Zorg dat die, om dit soort situaties te voorkomen, altijd op een vaste plek ligt!

Wat is jouw grootste lenzen irritatie? 

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Blauwe ogen bestaan niet

Elton John kan zijn nummer Baby got blue eyes in de prullenmand...
Read More