3 tekenen dat jij een bril nodig hebt

Soms heb je niet door dat je zicht is veranderd, terwijl het belangrijk is om goed en comfortabel te kunnen zien bij iedere situatie. Het is daarom van belang om je ogen regelmatig te laten controleren. Vaak zijn er een aantal duidelijke aanleidingen waardoor je het gevoel krijgt, dat je je ogen wellicht eens moet laten checken.

Hoofdpijn
Veel mensen klagen over hoofdpijn, wat vaak gepaard gaat met slechter zien. Als je minder goed gaat zien, moet je je extra inspannen. Je gaat bijvoorbeeld knijpen met je ogen, of voorover gebogen achter je computer zitten. Dit kan leiden tot hoofdpijn en zelfs tot rugklachten.

Onscherp zien
Wazig zien gaat geleidelijk, je merkt dit vaak niet direct. Je ontdekt het bijvoorbeeld aan de ondertiteling op televisie en verkeersborden. Dit is een heel logische en veelvoorkomende reden om je ogen te laten meten.

Moeite met lezen
Als je een ‘min’ sterkte hebt, heb je vaak moeite met lezen op afstand, bijvoorbeeld ondertiteling. Heb je een ‘plus’ sterkte, dan heb je moeite met het dichtbij lezen, bijvoorbeeld een boek.

Heb je last van één, of meer van deze klachten? Kom dan eens langs voor een check-up! Tijdens de EyeCare oogmeetweken is dit helemaal gratis. Onze opticiens geven jou uitgebreid advies en je ontvangt een gratis luxe brillenreiniger ter waarde van €29,95 cadeau!

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Rob Tokkie is de nieuwe voorzitter van de NUVO

Rob Tokkie, directeur en mede eigenaar van EyeCare wordt vanaf 1 december...
Read More