Help, ik ben mijn lenzenvloeistof vergeten! Wat nu?

Ben je een lenzendrager? Dan is het je vast weleens overkomen: lenzenvloeistof vergeten, bijvoorbeeld als je onverwachts ergens logeert, of na het zwemmen. Als je in de buurt van een opticien of winkel bent, kun je simpelweg een nieuw flesje kopen. Of misschien is er wel iemand in de buurt die lenzenvloeistof voor je heeft. Maar wat als dit beide niet het geval is?

Dit moet je in ieder geval níet doen:
Eén van de eerste dingen die in je hoofd op komt, is waarschijnlijk het bewaren van je lenzen in water. Dit moet je echter niet doen. In kraanwater zitten namelijk micro organismen, welke je lenzen en zelfs je ogen kunnen beschadigen. Het kan zelfs pijnlijk zijn om je lenzen te dragen, nadat deze gereinigd zijn met water. Dit geldt ook voor speeksel. Je lenzen ’s nachts inhouden, omdat je geen lenzenvloeistof bij je hebt, is helaas ook geen goed idee. Je ogen zijn tijdens je slaap, logischerwijs gesloten, waardoor ze geen zuurstof doorlaten. Dit kan vervelende irritaties veroorzaken.

Wat dan wel?
Een echt alternatief voor lenzenvloeistof is er helaas niet. Je kunt dus het beste proberen zo goed mogelijk voorbereid te zijn op onverwachte situaties:

  1. Is er een plek waar je regelmatig slaapt, zoals bijvoorbeeld je ouders of je vriend of vriendin? Zorg dat je hier standaard een flesje lenzenvloeistof hebt staan. Zo weet je zeker dat je hier niet over na hoeft te denken, als je weer een logeerpartijtje op de planning hebt staan.
  2. Slaap je bij mensen die zelf geen lenzenvloeistof in huis hebben? Met een beetje geluk, kunnen de buren je hier wel aan helpen.
  3. Geen lenzendoosje bij je? Eierdopjes of shotglaasjes dienen als prima alternatief! Markeer ze met een stukje papier of iets anders, zodat je wel onthoudt welke lens in welk oog hoort.
  4. Heb je naast lenzen, ook een bril? Zorg dat deze altijd in je tas zit.
  5. Is het laat op de avond of zelfs nacht? Wellicht heb je geluk bij een tankstation, sommigen verkopen lenzenvloeistof! 

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Deze dingen begrijp je alleen als je lenzen draagt

Lenzen zijn een fantastische uitvinding! Je zou niet weten wat je zonder...
Read More