Tom Davies – Custom Made to order eyewear

Tom Davies, TD Davies. Glasses designer at their new factory in Brentford Picture by Jack Hill 13 December 2017

Het merk TD Tom Davies, dat vijftien jaar geleden werd opgericht door de Britse ontwerper Tom Davies, heeft in de brillenmarkt een revolutie teweeg gebracht door maatwerk voor brillen te creëren. Niet langer hoef je een compromis te maken tussen een goed zittende bril en een montuur die aan jouw lifestyle voldoet. TD biedt iets unieks aan in brillenland – op maat gemaakte monturen.

Wie is Tom Davies?
Tom studeerde Film en Televisie en vertrok naar Hong Kong om daar stage te lopen. Om wat bij te verdienen, ging hij werken in een brillenfabriek. Zijn baas zette hem meteen achter de ontwerptafel. Tom had nog nooit monturen ontworpen, maar het ging hem goed af. Na een aantal jaren in Hong Kong bij een kleine brillenfabrikant te hebben gewerkt, kwam hij terug naar Londen om zijn eigen Couture-lijn op te zetten voor het produceren van enkele stuks monturen. Hij zag in de begin jaren van zijn bedrijf,  veel massa geproduceerde brillen en realiseerde zich dat het standaardiseren van vormen en maten altijd zou leiden tot een vorm van een compromis! Vanaf het begin van Tom’s  carrière, begreep hij, dat er een grote behoefte bestond aan goed passende brillen die ook comfortabel zitten en er mooi uit zien.

Er zijn meer dan 1500 zelfstandige opticiens wereldwijd, die zijn “Custom Made to Order “concept naast de TD Tom Davies Ready to Wear monturen & Limited Edition collectie aanbieden. TD Tom Davies  MTO & Bespoke monturen zijn op maat gemaakt voor iedereen, tot in elk detail. Er is een grote keuze aan kleuren, veren en materialen in acetaat, titanium en buffelhoorn.

Hoe werkt het?
Als je interesse hebt in een op maat gemaakt montuur van Tom Davies, neemt de opticien jouw benodigde maten op en maakt eventueel een aantal foto’s van je gezicht. Elk besproken detail wordt naar de Design studio gestuurd, zodat het montuur wordt ontworpen rond jouw natuurlijke lijnen. De opticien krijgt dan eerst een voorstel terug, voordat deze in productie gaat.  TD Tom Davies produceert elk montuur in zijn eigen fabriek, zodat elke stap in de productie kan worden gecontroleerd. Aan de hand daarvan ontvang je korte filmpjes, zodat je een kijkje krijgt in de productie van jouw montuur. Uiteindelijk wordt er na vier tot zes weken, afhankelijk van het gekozen materiaal, een handgemaakte bril bij de opticien geleverd welke is voorzien van een persoonlijke gravering in de binnenzijde van het pootje.

Op 22 december nodigen wij jou uit voor het Tom Davies style event in EyeCare Hoorn! Wij beschikken tijdens het event over de gehele, prachtige collectie. Kom langs en laat je verrassen! 

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

5 beauty tips voor lenzen dragers

Wanneer je lenzen draagt, of hier misschien net mee begint, moet je...
Read More