Dit is waarom je ook in de winter een zonnebril moet dragen

Bij een zonnebril denk je misschien meteen aan de zomer. Bij veel mensen komt hij zelfs het hele herfst- en winter seizoen de kast niet uit. Verander deze gewoonte liever, want ook in de koudere maanden is een zonnebril geen overbodige luxe. Dit is waarom:

UV-straling
De eerste reden voor het dragen van een zonnebril is natuurlijk uv-straling. De zon schijnt namelijk niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. De straling is misschien niet altijd even fel, maar wél schadelijk.

Tijdens het autorijden
Wanneer je veel auto rijdt herken je het vast wel: laagstaande zon. Als het druk is op de weg, kan dit extra gevaarlijk zijn. Zorg daarom dat je altijd een zonnebril in je dashboardkasje hebt liggen.

Wintersport
Ben je een echte wintersport fanaat? Dan ben je natuurlijk uitgerust met een goede skibril. Maar houd ook zeker ruimte over in je koffer voor een gewone zonnebril voor wanneer je op het terras aan het bijkomen bent met een warme chocolademelk met slagroom of een gluwein.

Vermoeide ogen
De mooiste winterdagen, zijn die waarop het koud is, maar ook de zon schijnt. Perfect weer om een heerlijke frisse neus te halen. Maar veel zon, betekent ook veel straling, wat ervoor kan zorgen dat jij onbewust met dichtgeknepen ogen rondloopt. Hier krijg je na verloop van tijd hoofdpijn van. Zonnebril op dus!

Het ziet er toch gewoon leuk uit?!
Toegeven: een zonnebril op je neus kan je outfit vaak nét dat beetje extra geven. Alleen dat is toch al reden genoeg om ook in de winter een zonnebril bij je te dragen?

Opmerkingen

opmerkingen

Written By
More from EyeCare

Prada

Prada vindt dat een fashion show een verhaal is dat verteld wordt...
Read More