Wist je dat..

We hebben een aantal leuke weetjes over jouw ogen voor je. Wist jij dit al? 

– Onze oogballen groeien naarmate we ouder worden. Bij de geboorte zijn onze oogballen elk 16 millimeter breed. Maar wanneer we de leeftijd van 3 bereiken zijn onze ogen als gegroeid tot 23 millimeter. In onze puberteit bereiken de ogen hun maximale grootte van 24 millimeter.

– Oogballen zijn bijna net zo groot als kauwgombal. De meeste kauwgomballen hebben een diameter van 27 tot 28 millimeter. Net iets groter dan de maximale grootte van onze oogbal.

– Onze ooglens is net zo groot als een smartie, je weet wel, dat snoepje wat je als kind vaak at. De lens, die net zoals een lens bij een camera focust op datgene wat scherp moet zijn, is bijna exact zo groot als een smartie. Onze ooglens heeft zelfs proteïne ingekapseld, net als het chocoladesnoepje.

Opmerkingen

opmerkingen

Tags from the story
, , , ,
Written By
More from EyeCare

Foto van de dag

Ben je bekend met Barcelona, dan herken je dit beeld vast wel....
Read More