Lente!

Lente!

Het is eindelijk lente! Dat betekent minder lagen kleding, hogere temperaturen en langere dagen. Voor veel mensen is dit enorm genieten. Maar helaas steekt nu ook de hooikoortsperiode weer de kop op. De komende dagen zal er weinig regen vallen en dit zorgt ervoor dat mensen die allergisch zijn voor bepaalde pollen weer flink wat hooikoortsklachten kunnen gaan krijgen.

Prikkende en jeukende ogen van de hooikoorts zijn extra vervelend wanneer je een bril of lenzen draagt. We geven je wat tips!

Zonnebril
Ga je naar buiten? Draag dan altijd een zonnebril die goed om je ogen heen sluit. Een beetje vaseline rondom je ogen en bij je neus kan helpen tegen de prikkeling.

Jeuk
Probeer, hoe lastig dit ook is, zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Niet alleen om te voorkomen dat je ogen nóg roder worden, geïrriteerd raken en wellicht gaan ontsteken, maar ook om te voorkomen dat de pollen op deze manier je ogen binnen komen. Een koud washandje op je ogen kan voor wat verlichting zorgen.

Oogdruppels
Oogdruppels zijn uitstekend geschikt om klachten rondom allergische reacties zoals jeuk en een brandend gevoel aanzienlijk te verminderen. Bij alle EyeCare opticiens kun je voor deze oogdruppels terecht, de moeite waard om te proberen!

Daglenzen
Draag je lenzen? Probeer tijdens het hooikoortsseizoen eens daglenzen! Op deze manier krijgen je lenzen geen kans om stuifmeel te verzamelen of dicht te slibben. Zo houdt je je ogen zo fris mogelijk!

En verder, sterkte!

www. hooikoorts.com

Opmerkingen

opmerkingen