Juiste glazen voor je zonnebril

Juiste glazen voor je zonnebril

Je ziet tegenwoordig de meest spectaculair gekleurde glazen in zonnebrillen. Maar welke kleur doet nu wat voor jouw ogen? De meest voorkomende kleur zonneglazen zijn grijs, bruin en groen. Wij leggen uit welke kleur wat doet voor jou:

  • Grijze glazen geven het meest rustige en kleurechte beeld. Ook zorgen deze glazen ervoor dat je minder last hebt van hinderlijke lichtschitteringen. Een bril met grijze glazen is dus zeer geschikt voor tijdens autorijden.
  • Bruine glazen zorgen voor een sprekend en helder beeld. Deze kleur glas zorgt voor een verhoogt contrast omdat bruine glazen blauw licht gedeeltelijk blokkeren.
  • Groene glazen remmen lichtschitteringen en maken de overgang tussen zon en schaduw minder heftig. Groene glazen zijn ideaal voor bijv. tijdens het wandelen, fietsen of joggen.

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat de glazen je ogen goed beschermen tegen UV-straling, ongeacht de kleur. De mogelijkheden qua kleuren zonneglazen zijn eindeloos, de EyeCare opticien kan je hier alles over vertellen!

Opmerkingen

opmerkingen

Geef een reactie