5 tips voor bril- en contactlensdragers op vakantie. Tip 4!

5 tips voor bril- en contactlensdragers op vakantie. Tip 4!

Het is weer vakantietijd! Ga je nog op reis deze zomer? Wij hebben de belangrijkste tips rondom je bril en/of contactlenzen op een rijtje gezet. Vandaag tip 4:

Zorg voor een goede zonnebril. Een zonnebril is niet alleen een leuk accessoire maar ook een heel belangrijk hulpmiddel om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling.
UV-straling heeft naast positieve effecten (o.a. stimulering van de aanmaak van vitamine D) ook nadelige effecten voor zowel je huid als je ogen. Je huid kan verbranden wanneer deze te lang wordt blootgesteld aan UV-straling en ook je ogen kunnen door deze straling beschadigen. Vaak wordt dit vergeten en smeren we alleen onze huid in. Dit is niet voldoende om je ogen en het omliggende weefsel te beschermen.

Extra tip van EyeCare: t/m eind augustus zijn zonneglazen op sterkte van Zeiss extra aantrekkelijk geprijsd in onze winkels. Deze glazen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen, voor ieder wat wils!

Opmerkingen

opmerkingen